Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

 

Η κοροϊδία με τον Υ.Τ. και τις αποφάσεις της ΜΕΠΕΥ πρέπει να σταματήσει  

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ* 

Παρόλο που το ΥΠΠΑΝ ανακοίνωσε προχθές τη δεύτερη ώρα Υ.Τ. στην Α τάξη μέσα από την εγκύκλιό του, χθες λίγες ώρες μετά, θεώρησε ότι λανθασμένα και εκ παραδρομής ανακοίνωσε τη δεύτερη ώρα, παρά τα όσα συμφωνήθηκαν στη ΜΕΠΕΥ και με νέα εγκύκλιό του «διορθώνει» το λάθος.

 Σε επόμενη φάση το ΥΠΠΑΝ αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ώρες αυτές που ήδη λήφθηκαν υπόψη στη στελέχωση (η οποία και δεν πρέπει να ανατραπεί σε καμία περίπτωση) για τη νέα σχολική χρονιά και παραχωρήθηκαν στα σχολεία, θα αξιοποιηθούν με άλλους τρόπους. Ασφαλώς και υπάρχουν πάρα πολλές πραγματικές ανάγκες για διδακτικές ώρες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τα σχολεία μας προς όφελος των μαθητών μας και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Οι ώρες όμως που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του θεσμού του Υ.Τ., έστω και σταδιακά, αρχίζοντας από την Α τάξη φέτος, θα έπρεπε να παραχωρηθούν σύμφωνα και με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη ΜΕΠΕΥ, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες υπάρχουν.

 Η κοροϊδία με την ολοκλήρωση της εφαρμογής του θεσμού του Υ.Τ στην Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, συνεχίζεται για πολλά χρόνια και πρέπει να σταματήσει, γι' αυτό και θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση του ΔΣ της ΠΟΕΔ για το θέμα και παράλληλα να ενεργοποιηθούν αποφάσεις που ήδη λήφθηκαν εδώ και καιρό, με στόχο να πιεστεί το ΥΠΠΑΝ για να αρχίσει να εφαρμόζει έστω και σταδιακά, μέσα από σαφή χρονοδιαγράμματα, τη σχετική απόφαση της ΜΕΠΕΥ για τον Υ.Τ..

*Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ.