Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δεν θα γράψω πολλά ούτε υπερβολικά.Μετα τις εκλογές της ΠΟΕΔ ηρθε η ώρα για ένα νέο θεσμικο ξεκινημα.Η εκπαίδευση έχει δεκτεί πολλά κτυπηματα.Τα μελη της ΠΟΕΔ αναμενουν ΣΤΗΡΙΞΗ και οραματικη ηγεσια. Από τα ετη της οικονομικής κρισης έχουν απολεσθει πολλά.Ωρα για ιεραρχηση και αγωνιστικο φρονημα εμβαθυνση και αντιστασης στα μειζονος σημασιας προβλήματα.

Αφού κοινοποιηθουν τα εγγεγραμμενα θέματα στη ΜΕΠΕΥ είναι ανάγκη να ελέγχει τυχον αποφυγη συγκλισης της κάθε σαραντα πέντε ημερες η συντομοτερα με υπενθυμιση τΙς δυνατότητες πρόσφυγης εις περίπτωση αδιεξοδου στο Διεθνες Γραφείο Εργασίας ILO.

Κατοπιν η ΠΟΕΔ να ξεκαθαρισει την μετοχη μόνο σε διαβουλευσεις θεσμικες οπου τηρουνται πρακτικά τα οποία αξιολογουνται στην αμέσως επόμενη συνάντηση και δηλωνεται τυχον ΔΙΑΦΩΝΙΑ των συμβαλλομενων.

Η ΠΟΕΔ θα πρέπει επισταμενα να ξεκαθαρισει την συνολικη και άμεση επιστροφη της σε ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ διαλογου σε όλα τα επίπεδα.Εκπαιδευτικα ,συνδικαλιστικα, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, διαχειρισης ανθρώπινου δυναμικου.Απο την κορυφή μέχρι τις επαρχιες εφαρμογή του καταστατικου μακρυά από παραγοντισμους και εξωθεσμικες ρυθμισεις.

Όλα είναι ανάγκη να προχωρούνε συννομα και εντός της κειμενης νομοθεσιας για να είναι ο διαλογος ,διαλογος και η διαπραγματευση ,διαπραγματευση.

Από το 2006 περάσαμε προσωπικά πολλές δυσκολίες επιμενοντας στο ζημιογονο της μερικης η ολικης εξοδου από το θεσμικο και το συννομο.Το τι ακολουθησε και ποιές οι καταστροφες πλέον ουδεις το αμφισβητει.Το 2018 αγωνιζομαστε για επιστροφη στη ΜΕΠΕΥ.

Όταν ικετευαμε να μην εισελθομε στην παγιδα του όλα εντος Εκπαιδευτικης Μεταρρυθμισης πολλοί περιγελουσαν.Λες και οι θυσιες των Παλαιων και Νεων συντεχνιων στην αποικιοκρατια

για να κυρωσει η αποικιοκρατια την διεθνη σύμφωνια για διαπραγματευση εν σωμάτι ανάμεσα σε εργοδοτη και εργαζόμενους ήταν πυροτεχνημα

Γράφω τα ΑΝΩΤΕΡΩ ως μια συμβολή στη διασωση των υπαλληλων ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ιδιαιτερως των Νεων.

 

Γιαννης Πεγειωτης