Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

 Μελετώντας προσεχτικά τις τελευταίες μέρες τις απόψεις, τις εισηγήσεις, τις επισημάνσεις και τα προβλήματα ασφαλείας και υγείας που έχουν εντοπίσει οι Κλαδικές Επιτροπές της ΠΟΕΔ, οι Κινήσεις, αλλά και μεμονωμένοι συναδέλφοι και αρκετοί γονείς, προσωπικά έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το άνοιγμα των σχολείων, 13 μέρες για κάθε μαθητή τον επόμενο ενάμισι μήνα, θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και υγείας, παρά το όποιο εκπαιδευτικό όφελος για τα παιδιά και γι' αυτό έστω και την ύστατη θα πρέπει να αποφευχθεί.

 Με το άνοιγμα των σχολείων στη Δημοτική Εκπαίδευση, όποια πρωτόκολλα και να υιοθετηθούν, στην πράξη λόγω της ηλικίας των μαθητών και των ακατάλληλων χώρων σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που θα επικρατούν, πιστεύω πως θα προκύψουν πολύ σοβαρά και κάποιες φορές ανυπέρβλητα προβλήματα σε ότι αφορά στην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών. 

 Τα προβλήματα αυτά στην Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση θεωρώ πως είναι  ανυπέρβλητα. Στη Δημοτική Εκπαίδευση υπάρχουν επίσης ιδιαίτερες δυσκολίες, οι οποίες πιστεύω πως θα δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις. 

 Ταπεινή μου άποψη είναι πως η τηλεκπαίδευση παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, λειτουργεί και θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει καθαρά για λόγους ασφαλείας να μετατεθεί για τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Έτσι θα είμαστε όλοι πιο σίγουροι για το τι κάνουμε και ποια θα είναι η κατάσταση τότε. 

 Παρά την προσωπική εκτίμηση που εκφράζω, αν τελικά η Κυβέρνηση θα επιμείνει στο άνοιγμα όλων των σχολείων, στις 21/5, εύχομαι να διαψευστούν οι φόβοι που εκφράζω και να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς δυσάρεστα γεγονότα. Σεβαστή η κάθε διαφορετική άποψη.

 *Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ.