Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Δεδομένο 1: Η κοινωνία βεβαιώθηκε πως δεν μπορεί να είναι βέβαιη για σταθερή και σοβαρή διαχείριση της σχολικής ζωής, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά την έναρξη της χρονιάς.

Δεδομένο 2: Κάποιοι χρησιμοποιούν την ψυχολογία και την αγωνία των ανθρώπων με στημένα επικοινωνιακά κόλπα για να επικρατήσουν στη σκέψη και τον συλλογισμό τους, με αντικείμενο την υγεία των ανθρώπων. Πού αποσκοπεί, αλήθεια, αυτή η σταδιακή εκ των προτέρων, παρασκηνιακή, ενημέρωση κάποιων για την αλλαγή της απόφασης περί της μάσκας; Μήπως στην αποδυνάμωση του θεσμικού ρόλου των εταίρων;

Δεδομένο 3: Η αντάρα της μάσκας χρησιμοποιείται για να μην είναι ορατά τα ελλείμματα, σε ό, τι αφορά τα σχολεία, της έναρξης της συγκεκριμένης σχολικής χρονιάς, 2020 – 2021, αυτής που ακολουθεί τη χρονιά της αναστολής φοίτησης και της διασποράς του ιού. Δοκιμασμένη πρακτική… Καλοκαίρι του 2018…

Δεδομένο 4: Η μάσκα συνιστά όργανο απόκρυψης. Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε για να μη γίνει ορατή η μη προώθηση αποφάσεων για σωστό πλαίσιο ασφάλειας και υγείας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων.

Δεδομένο 5: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρεται, σε σχέση με τον Covid 19,  στη χρήση της μάσκας, της ορθής χρήσης, της χρησιμότητας, της αποτελεσματικότητας και των συνεπειών από την κατάχρηση ή τη λανθασμένη χρήση με αναλυτικές ανακοινώσεις από τον … Απρίλη του 2020. Η δική μας Κυβέρνηση στις 23 Αυγούστου 2020 ενημερώθηκε για το ζήτημα αυτό;

Μάδησαν μια μαργαρίτα… Αυτή της υγείας των παιδιών… Αποφάνθηκαν: Αναθεωρείται, τελικά, η απόφαση για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά κάτω των 12 ετών; Οργή λαού, οργή ΠΟΥ και τελικά κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς;

Όμως: τα υπόλοιπα …όλα τα ίδια μένουν…

  1. Η επιβαλλόμενη αναδιοργάνωση της ύλης, με ορίζοντα τουλάχιστον 2 χρόνων, δεν έγινε.
  2. Καμιά πρόνοια παροχής ενισχυτικής διδασκαλίας.
  3. Το ΥΠΠΑΝ πέταξε στον κάλαθο τη χρυσή ευκαιρία για τη μείωση των παιδιών ανά τμήμα ενώ είχε με στόμφο εξαγγελθεί.
  4. Καμιά πρόνοια για τήρηση αποστάσεων μέσα στις τάξεις. Οι ενέργειες που προωθούνται καταδεικνύουν την ολιγωρία ΥΠΠΑΝ και Σχολικών Εφοριών. Συνηθισμένη πρακτική, αφού καταταλαιπωρεί σχολεία, μαθητές κι εκπαιδευτικούς χρόνια τώρα.
  5. Δε μελετήθηκαν, και πάλι, έγκαιρα, από την Αρμόδια Αρχή τα ιδιάζοντα χαρακτηριστικά και ζητήματα – ζητούμενα της Προδημοτικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης.
  6. Πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας δεν έχουν ακόμη ετοιμαστεί.
  7. Μέχρι στιγμής καμιά πρόνοια για τα παιδιά ή τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  8. Καμιά αναβάθμιση ούτε των υποδομών ούτε του εξοπλισμού έγινε σε σχέση με την παροχή τηλεκπαίδευσης, αν αυτή παραστεί ανάγκη να προσφερθεί στα παιδιά.
  9. Δεν προωθήθηκε καμιά πολιτική ή ενέργεια στη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών στα σχολεία.

Σε ό, τι αφορά στην ηγεσία της ΠΟΕΔ απαιτούμε να υπάρχει από το σύνολό της σταθερή γραμμή στήριξης των εκπαιδευτικών και υποστήριξης του έργου τους με αιτούμενο τη διόρθωση των στρεβλώσεων.

Είναι δε εκ των ων ουκ άνευ η διατήρηση της συλλογικότητας και ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου ως κοινωνικού εταίρου. Ενέργειες που αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο, μόνο συνέχεια στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Κυβερνητικής Πλευράς του 2018 δίνουν, για τις οποίες ο κόσμος αντιτάχθηκε και απέτρεψε την υλοποίηση της διάλυσης της Οργάνωσής μας.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι επιβεβλημένη η παρουσία όλων δίπλα από τα Μέλη της Οργάνωσης, ως επίσης και η σαφής γραμμή απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, που αφήνουν στην αβεβαιότητα τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή, το δημόσιο σχολείο».