Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ανακοινώσεις Α.Κί.ΔΑ

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορές, ανακοινώσεις, σχόλια και μηνύματα από Κινήσεις και στελέχη τους για κλείσιμο προσφυγικών / κατεχόμενων Επαρχιακών Γραφείων της ΠΟΕΔ. Λόγω της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί, αρκετοί συνάδελφοι έχουν αναστατωθεί ή προβληματιστεί σε σχέση με  το τι πραγματικά συμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία της Οργάνωσης, με αφορμή απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ για αναλογική, στη βάση του φόρτου εργασίας στα Επαρχιακά Γραφεία, απόδοση του Συνδικαλιστικού Χρόνου που η Οργάνωση έχει στη διάθεσή της για το συνδικαλιστικό της έργο.

Με σεβασμό αφενός στην ανάγκη σφαιρικής ενημέρωσης, αφετέρου στις ευαισθησίες όλων, η Α.Κί.ΔΑ. σημειώνει τα εξής:

Ιδιαίτερη και προεξάρχουσα θέση στην όλη δράση της ΠΟΕΔ κατέχει η Αντικατοχική Δράση της, την οποία επιβάλλει η κατοχή της μισής μας Πατρίδας, όσο αυτή διαρκεί, η οποία ενισχύει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού και όχι μόνο στόχου «Γνωρίζω – Δεν ξεχνώ – Αγωνίζομαι», ο οποίος παραμένει προτεραιότητα μας ενόσω η Κατοχή, η Προσφυγιά και η καταπάτηση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στον τόπο μας συνεχίζεται.

Δεκάδες είναι οι συνάδελφοι Μέλη της ΠΟΕΔ που εθελοντικά και στον ελεύθερό τους χρόνο αναλώνουν δυνάμεις και προσφέρουν έργο για να αναδείξουν την ΠΟΕΔ ως πρωταγωνίστρια στη διατήρηση της Μνήμης Κατεχομένων και διεκδίκησης των δικαίων μας αλλά και ως φορέα πολιτισμού σε ευρύτερο επίπεδο. Ταυτόχρονα εξαιρετικά πολύτιμη είναι και η εργασία που τα Μέλη των Κλαδικών Επιτροπών πραγματώνουν, αφού μέσα από αυτή αναλύονται, διευκρινίζονται και αναδεικνύεται η θέση που επιβάλλεται να έχουν στο πλάνο διεκδίκησης της ΠΟΕΔ τα εξειδικευμένα ζητήματα και αιτούμενα σε κάθε Κλάδο μας, ήτοι Αντικαταστατών, Συμβασιούχων, Ειδικών Εκπαιδευτικών, Νηπιαγωγών, Βοηθών Διευθυντών, Διευθυντών κλπ. Η ανιδιοτελής παρουσία όλων και η πολύπλευρή δουλειά τους είναι υποδειγματική και δικαιούνται την έμπρακτη αναγνώρισή τους από την Ηγεσία της Οργάνωσης.

Αναφορικά με τον Συνδικαλιστικό Χρόνο, επειδή ακριβώς εξυπηρετεί ανάγκες που πρακτικά αφορούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο εργασίας της καθημερινότητας, η κατανομή του πρέπει να εξυπηρετεί ακριβώς τα Μέλη, λαμβάνοντας υπόψη:

 1. Τη δόμηση του Καταστατικού, που έχει ως Κεντρικό πυλώνα σύνθεσης των συλλογικών σωμάτων τα Επαρχιακά Γραφεία,
 2. Το ότι ο όγκος των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων των Επαρχιακών Γραφείων διαμορφώνεται από
 3. Το σύνολο των Μελών της ΠΟΕΔ που εγγράφονται σε αυτό,
 4. Το σύνολο των Μελών της ΠΟΕΔ που εργάζονται στα σχολεία του αντίστοιχου Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας,
 • Το σύνολο των σχολείων που λειτουργούν στο αντίστοιχο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας,
 1. Τις εν γένει αλλά και έκτακτες ιδιομορφίες του κάθε Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ σε σχέση με την επίδραση αυτών στην ανταπόκριση των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων,

Σχετικά με αναφορές άλλων Κινήσεων καθώς και μεμονωμένων στελεχών τους, που προσβάλλουν και πλήττουν το ήθος και τη δράση Μελών της Α.Κί.ΔΑ. σημειώνουμε πως οι άνθρωποι της Κίνησής μας που είναι ενεργά στελέχη και μέλη των προσφυγικών / κατεχόμενων Επαρχιακών Γραφείων της ΠΟΕΔ εργάζονται αδιάλειπτα από το 1992 και προσφέρουν στο μέτρο των δυνάμεών τους χωρίς να φείδονται χρόνου, είτε έχουν είτε δεν έχουν συνδικαλιστικό χρόνο και με καθαρό λόγο και επιχειρήματα διαλέγονται αφενός με τους συναδέλφους μας, αφετέρου καταθέτουν προτάσεις και θέσεις για την πλέον δυναμική παρουσία των Γραφείων, στα οποία ενεργοποιούνται, στο γίγνεσθαι της ΠΟΕΔ. Ως εκ τούτου καταδικάζουμε ως ανεπίτρεπτες τις προσπάθειες απομείωσης και προσβολής προς το πρόσωπό τους και καλούμε τις εν λόγω Κινήσεις να ανακαλέσουν και να σταματήσουν τις αναφορές τους.

Ο εσωτερικός διάλογος επιβάλλεται να εστιάζεται σε θέσεις και προτάσεις και συλλογική διαβούλευση μέσα σε πλαίσιο που η Δημοκρατία ορίζει και μέσα στο οποία δίνεται, όπως πάντα, η διέξοδος σε κάθε προσπάθεια διαχείρισης των ζητημάτων. Αυτό ακριβώς είναι που ενισχύει την αξιοπιστία της ΠΟΕΔ τόσο ανάμεσα στα Μέλη της όσο και στην Κοινωνία.

Η Α.Κί.ΔΑ. παρακολουθεί τον τρόπο που πολιτεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες Κινήσεις και Στελέχη τους αλλά δε θα τον ακολουθήσει. Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις θα μπει σε ένα τελευταίο, ευελπιστούμε, γύρο διαβουλεύσεων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΠΟΕΔ, θα καταθέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας, θα εργαστούμε και αυτή τη φορά συνειδητά για να τελεσφορήσει η προσπάθεια και θα επιδιώξουμε τη σύνθεση για το καλύτερο της Οργάνωσης μας και των συναδέλφων μας.

Παράλληλα, επειδή τα ζωτικά θέματα που αφορούν όλα τα θέματα βρίσκονται ανοικτά στο τραπέζι και οι συνάδελφοι μας έχουν ανάγκη από στιβαρή παρουσία της ΠΟΕΔ απέναντι στις προθέσεις της Επίσημης Πλευράς, η Α.Κί.ΔΑ., με στοχοπροσήλωση στη διαμόρφωση θέσεων και τακτικής της Οργάνωσης, θα συνεχίσει να μελετά με σοβαρότητα την όλο και πιο δύσκολη καθημερινότητα των εκπαιδευτικών και των σχολείων ως επίσης και τις εκπαιδευτικές πολιτικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης και να καταθέτει προτάσεις, όπως επιβάλλει η ανταπόκριση στην εντολή που οι συνάδελφοι μας της δίνουν εδώ και 30 χρόνια.

16.6.2021 - Οι παιδικές φωνές σιωπούν

«Ένας ορατός κίνδυνος προβάλλει απειλητικός για τα ιστορικότερα σχολεία όχι μόνο της Λευκωσίας αλλά και της Κύπρου ολόκληρης. Πρόκειται για το Γυμνάσιο Φανερωμένης, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, τα δημοτικά σχολεία Φανερωμένης, Αγίου Κασσιανού, Ελενείου, Αγίου Αντωνίου και το Νηπιαγωγείο Φανερωμένης. Σχολεία με ιστορική παράδοση, τεράστια προσφορά και μοναδική αίγλη.  ΄Οσοι μαθητές φοίτησαν στα σχολεία αυτά και έχουν δείξει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους για όσα απεκόμισαν από την εκεί φοίτησή τους και δεν είναι ολίγοι οι απόφοιτοι που διέπρεψαν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. Αυτό θα είναι ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να υποστεί η εκπαίδευσή μας. Αν αυτά τα σχολεία παύσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι σαν να τερματίζεται μια τεράστια σε αξία ιστορική διαδρομή.  Θα είναι ένα σφάλμα και ένα στίγμα που θα μας ακολουθεί πάντοτε. Κι αν δεν προληφθεί αυτός ο κίνδυνος όλοι θα είμαστε υπόλογοι στην ιστορία. Έχοντας υπόψη της αυτά η Σχολική Εφορεία καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια να αποσωβηθεί ο κίνδυνος. Εκπονεί σχέδια για να είναι σε θέση τα σχολεία αυτά να συνεχίσουν να υπάρχουν, για να συντηρηθεί η ιστορία τους και να μην υποπέσουμε σε ύβρη.  Γιατί θα είναι πολύ μεγάλο το τίμημα αν αυτά τα ιστορικά σχολεία εγκαταλειφθούν στο έλεος τους γιατί έτσι το θέλουν μερικοί..» (Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, http://www.eeel.org.cy/index.php/istorika-scholeia-lefkosias-kindynevoun)

Διαβάζοντας τo πιο πάνω, το οποίο είναι εδώ και καιρό δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, διερωτάται κανείς εν έτει 2021, πώς γίνεται το ιστορικό σχολείο της Φανερωμένης, στο οποίο αυτή τη στιγμή φοιτούν 120 παιδιά, να κλείνει με γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, πέρα της ιστορίας του και ο ανθρώπινος παράγοντας. Για ποια ακριβώς ύβρη μιλάμε; Την ύβρη απέναντι στην ιστορία, στον άνθρωπο, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό;

Την ύβρη μήπως σε αυτό που ονομάζουμε ως ευρωπαϊκό κράτος «διαπολιτισμική εκπαίδευση»; Μια εκπαίδευση, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στην εκπαίδευση για την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη, τον διαπολιτισμικό σεβασμό, τον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών και την απαλλαγή μας από τον εθνικιστικό τρόπο σκέψης;

Τόσα χρόνια, ένα παράδειγμα επιτυχίας αυτής της πολιτικής της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης υπήρξε αυτό το ιστορικό σχολείο και τα παιδιά της, τα οποία φοίτησαν κατά καιρούς εκεί! Ένα παράδειγμα διαλόγου πολιτισμών και επικοινωνίας διαφόρων λαών, όπου τα όνειρα σε άλλη γλώσσα έγιναν όνειρα ανθρωπιάς! Το τραγικότερο απ’ όλα είναι ότι φορείς που διακηρύσσουν την αγάπη στον πλησίον και την αγάπη στα γράμματα, υπογράφουν το κλείσιμο των σχολείων και των ονείρων των παιδιών!

Οικονομικοί λένε λόγοι! Θα θέλαμε πραγματικά να πιστέψουμε ότι το κλείσιμο ενός χώρου παιδείας, ανάπτυξης πολιτισμών, διδασκαλίας αξιών και προσφοράς ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης σε τόσα παιδιά, θα βοηθήσει να ανακάμψει όλη η περιοχή της παλιάς Λευκωσίας!

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι το κλείσιμο αυτού του ιστορικού σχολείου θα βοηθήσει όλη την περιοχή! Τελικά το παράδειγμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, που τόσο το περηφανευόμασταν, ήταν η αιτία να «καταστραφεί» το κέντρο της Λευκωσίας! Αν πάρεις τα όνειρα 120 παιδιών και τα κατακομματιάσεις θα σώσεις τον Πολιτισμό! Πάλι γράφουμε ως ευρωπαϊκό κράτος «ιστορία»! Μια «ιστορία» που δεν ξέρουμε αλήθεια σε ποια γλώσσα να την πει κανείς για να γίνει κατανοητή.

Μπορούμε να εισηγηθούμε στη γλώσσα της οικονομίας και της ανάπτυξης μιας περιοχής, πολλούς τρόπους για ανάκαμψη του κέντρου της πόλης, χωρίς να κάνουμε ούτε μια παιδική ψυχή να κλάψει και να χάσει την ελπίδα και το στήριγμά της, την ασφάλεια και τη δεύτερή της οικογένεια, που είναι για αυτή το σχολείο της!

Όνειρα ανθρωπιάς …όνειρα σε μια άλλη γλώσσα!

16.6.2021 Οι παιδικές φωνές σιωπούν σε ένα από τα  ιστορικότερα σχολεία της Λευκωσίας (Σχολείο Φανερωμένης  1852 – 2021)

Τα θέματα που αφορούν στους αντικαταστάτες και τις αντικαταστάσεις, ταλαιπωρούν για δεκαετίες και επηρεάζουν αρνητικά τόσο τους συναδέλφους αντικαταστάτες όσο και τα ίδια τα σχολεία. Είναι σαφές πως η Επίσημη Πλευρά δεν πέτυχε να λύσει τα θέματα αυτά, αποφασιστικά και δίκαια, με αποτέλεσμα τα προβλήματα χρόνο με τον χρόνο να οξύνονται επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των σχολείων. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας, τα προβλήματα με τις αυξημένες και δικαιολογημένες απουσίες εκπαιδευτικών δημιουργούν τεράστια κενά στις αναπληρώσεις, τα οποία έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα σχολεία.

Έχει αναφερθεί επανειλημμένα, πως οι αντικαταστάτες εργάζονται χωρίς όρους εργασίας, χωρίς άδειες απουσίας ή ασθενείας και γενικότερα χωρίς ένα θεσμοθετημένο πλαίσιο που να καθορίζει τα δικαιώματά τους. Παρά τον εκσυγχρονισμό που έγινε, η διαδικασία διορισμού αντικαταστατών, χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων, ώστε οι ανάγκες των σχολείων από τον επόμενο Σεπτέμβρη να καλύπτονται στην ολότητά τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη φετινή σχολική χρονιά, με τα αυστηρά πρωτόκολλα αυτοπεριορισμού που εφαρμόζονται, η Πολιτεία απέτυχε να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και να εξεύρει λύσεις ή και κίνητρα, έτσι ώστε να διατίθενται όλες οι αντικαταστάσεις.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν άλυτα θέματα που αφορούν στους συμβασιούχους και εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου. Επιβάλλεται η δικαιότερη αντιμετώπισή τους, στα πλαίσια της ισονομίας.

Ως Α.Κί.ΔΑ έχουμε έντονη άποψη πως τα εργασιακά ζητήματα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο θεσμικού και δομημένου διαλόγου, στο κατεξοχήν όργανο, τη ΜΕΠΕΥ (Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας). Εξάλλου, το θέμα των όρων υπηρεσίας των αντικαταστατών, συμβασιούχων και εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, είναι ήδη εγγεγραμμένο για συζήτηση στη ΜΕΠΕΥ από το 2018 και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία θετική ανταπόκριση από την Επίσημη Πλευρά. Θεωρούμε πως τα θέματα των αντικαταστατών και των αντικαταστάσεων, αλλά και τα θέματα των συμβασιούχων και εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, επιβάλλεται να συζητηθούν άμεσα στη ΜΕΠΕΥ και να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις. Για τον λόγο αυτό καλούμε την Επίσημη Πλευρά να ενεργοποιήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση την ενδεδειγμένη διαδικασία θεσμικού διαλόγου έτσι ώστε να προκύψει μια δίκαιη και ορθολογική επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να εξετάσει τη λήψη μέτρων τα οποία θα πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Από το 2011, χρονιά εφεύρεσης και ίδρυσης του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΙΔΑΒΕΠ) και στη συνέχεια, το 2013, της εισαγωγής του καθεστώτος της Αγοράς Υπηρεσιών, που επιδιώκει την αποξένωση του εκπαιδευτικού από την οργανική σύνδεση του λειτουργού με το σχολείο στο οποίο υπηρετεί, αποτελεί αίτημα της ΠΟΕΔ η επαναφορά των συναδέλφων μας στο καθεστώς του μισθωτού.

H ΠΟΕΔ, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 8/10/2020 και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας μέσω του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ) και των άλλων Συντεχνιών, έχει μπροστά της την πρόκληση για εντατικοποίηση και των δικών της ενεργειών.

Ως εκ τούτου, η Α.Κί.ΔΑ ζήτησε λόγω της επικαιρότητας αλλά και της σημαντικότητας του θέματος, να συζητηθεί έκτακτα και άμεσα στη συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ που πραγματοποιείται σήμερα, 18/5/2021. Η Α.Κί.ΔΑ θα εισηγηθεί στο ΔΣ ΠΟΕΔ τις πιο κάτω ενέργειες και θα συζητήσει και οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις κατατεθούν:

 • Διεξαγωγή 10λεπτης ή 20λεπτης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ειδικά για την αγορά υπηρεσιών, σε πρωινό και  εντός του σχολικού χρόνου, χωρίς αποχώρηση από την εργασία και με σκοπό την ενημέρωση του συνόλου των μελών της ΠΟΕΔ για το όλο ζήτημα.
 • Να δοθεί ανακοίνωση στους γονείς που να τους ενημερώνει για το απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση και τα αιτήματά μας.
 • Ετοιμασία από ΠΟΕΔ πανό ή αφισών που θα τοποθετηθούν στις εισόδους των σχολείων, ιδιαίτερα εκεί και όπου λειτουργούν ΕΟΣ, ΠΟΣ – ΠΟΝ, ΔραΣΕ.
 • Κοινή διάσκεψη Τύπου των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΣΕΚ και ΠΕΟ.
 • Παγοποίηση των εισφορών των μελών της ΠΟΕΔ που συμμετέχουν στην απεργία.
 • Εκδήλωση και πορεία διαμαρτυρίας σε μη εργάσιμο χρόνο.
 • Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 20/5 σε περίπτωση που υπάρχει έκτακτη συνεδρία της Βουλής για τις αναπομπές του ΠτΔ της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή στη Βάση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου.
 • Συντονισμός και Συνεργασία Επαρχιακών Επιτροπών ΠΟΕΔ με ΠΑΣΥΠΠΟΣ για την υλοποίηση των δράσεων του αγώνα.
 • Μετά από διάφορες προφορικές προτάσεις που ακούστηκαν στις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, η ΠΟΕΔ να απαιτήσει γραπτή πρόταση από το ΥΠΠΑΝ για το καθεστώς εργοδότησης μισθωτής εργασίας.
 • Οικονομική ενίσχυση του αγώνα των συναδέλφων από την ΠΟΕΔ και όσα  μέλη της το επιθυμούν. Ενίσχυση του ΠΑΣΥΠΠΟΣ (εισφορά για τα λειτουργικά έξοδα και του Ταμείου Αγώνα του ΠΑΣΥΠΠΟΣ).
 • Διερεύνηση από την ΠΟΕΔ για τις αποφάσεις Δικαστηρίων στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης σε σχέση με το καθεστώς εργασίας εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στο Δημόσιο Σχολείο ως μη μόνιμοι μισθωτοί και σταχυολόγησή τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί η φαρέτρα της ΠΟΕΔ στον Κοινωνικό Διάλογο.

Ελπίζουμε πως οι προτάσεις της Α.Κί.ΔΑ θα υιοθετηθούν από το ΔΣ της ΠΟΕΔ και να προχωρήσει η άμεση υλοποίησή τους. Για ακόμη μια φορά, ως Κίνηση, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα για διεκδίκηση του καθεστώτος μισθωτού για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ. Τα αιτήματα των συναδέλφων μας, είναι καθόλα δίκαια και δικαιολογημένα! Απαιτούμε η Κυβέρνηση, επιτέλους, να σεβαστεί τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και της Βουλής.

 

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, συνεχίζει τις πετυχημένες διαδικτυακές της επιμορφωτικές δράσεις, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο, με τίτλο: «Η αισθητηριακή επεξεργασία και η συμβολή της, στη μάθηση και τη μνήμη». Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Εισηγητής του συνεδρίου είναι ο Ευστράτιος Αλεξάνδρου, εργοθεραπευτής με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία και στη χρήση Αναπτυξιολογικών και Νευροψυχολογικών τεστ. Είναι διευθυντής της Εταιρίας Ειδικής Αγωγής «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ», που ασχολείται με όλο το φάσμα της ειδικής αγωγής όπως τη λογοθεραπεία, την εργοθεραπεία, την παιδονευρολογία, την παιδοψυχιατρική και την ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογένειας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, η ώρα 17:00-19:30. Οι εγγραφές για το συνέδριο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής με το πέρας του συνεδρίου. Ο σύνδεσμος για τις εγγραφές είναι: http://bit.ly/AKIDA_Eidiki

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μικρή Ζωή, μαθήτρια στο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά. Η Ζωή διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση ένα χρόνο μετά τη γέννησή της. Παρουσιάζει δυσκολία στην κίνηση των κάτω άκρων. Σήμερα φοιτά στην Δ΄ του Δημοτικού και είναι ένα χαρούμενο κορίτσι ιδιαίτερα αγαπητό από τους δασκάλους και τους συμμαθητές του. Τον ερχόμενο Ιούνη έχει προγραμματισμένη επέμβαση στις ΗΠΑ από τον Dr Park. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και το κράτος καλύπτει ένα μικρό μέρος του. Η οποιαδήποτε εισφορά, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κάλυψη μέρους των εξόδων της επέμβασης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έρανος που πραγματοποιείται έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες. Ο αριθμός λογαριασμού για εισφορές είναι: Τράπεζα Κύπρου 357034982207