Ποιοι ήταν οι Αχαιοί (σελ. 66 - 71)

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Οι Αχαιοί ήταν μια από τις μεγάλες ελληνικές φυλές που με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν κι έφτιαξαν το ελληνικό έθνος. Κατέβηκαν στην Ελλάδα από τα και οι περισσότεροι απ' αυτούς κατοίκησαν στην Πελοπόννησο, όπου έφτιαξαν πολλές πόλεις. Η δυνατότερη απ' αυτές ήταν οι Μυκήνες, γι' αυτό λέγονταν και Μυκηναίοι. Οι Μυκηναίοι κατοίκησαν στο νησί μας και το .
Όλες οι μυκηναϊκές πόλεις ήταν κτισμένες σε υψώματα ώστε οι κάτοικοί τους να βλέπουν έγκαιρα τους εχθρούς και να προετοιμάζονται για να τους αντιμετωπίσουν. Επίσης για την καλύτερη άμυνα των πόλεων έκτιζαν γύρω απ' αυτές πελώρια , χρησιμοποιώντας τεράστιους βράχους. Το χτίσιμο των τειχών ήταν πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή που δεν υπήρχαν οι που έχουμε σήμερα, γι' αυτό και τα τείχη ονομάστηκαν , επειδή ο απλός κόσμος φανταζόταν ότι τα είχαν κτίσει . Πάντοτε στο κέντρο κάθε πόλης έκτιζαν το και το στόλιζαν με όμορφες .
Από τα αρχαιολογικά στις φαίνεται ότι οι Αχαιοί ήταν ψηλοί, δυνατοί και καλοί που αγαπούσαν το κυνήγι και τις περιπέτειες. Ήταν επίσης σπουδαίοι τεχνίτες και , γι' αυτό κι έγιναν πολύ πλούσιοι και οι Μυκήνες ονομάστηκαν . Στις διασκεδάσεις τους προσκαλούσαν τους για να τους τραγουδούν τα . Τα δυο γνωστότερα ηρωικά τραγούδια της εποχής ήταν η και η .