Ο Δούρειος ίππος

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Η της Τροίας από τους Έλληνες κράτησε μια . Σ' αυτά τα δέκα χρόνια οι Έλληνες έχασαν δυο σπουδαίους πολεμιστές, τον και τον Πάτροκλο. Σε κάποια στιγμή ήταν έτοιμοι να σταματήσουν τον πόλεμο και να στην Ελλάδα. Το έξυπνο σχέδιο του όμως γλύτωσε τους Έλληνες από το ντρόπιασμα.
Ο Οδυσσέας έδωσε να φτιαχτεί ένα ξύλινο που από μέσα να' ναι κούφιο. Στην κούφια κοιλιά του αλόγου μπήκε ο Οδυσσέας μαζί με μερικούς στρατιώτες. Ο υπόλοιπος ελληνικός στρατός απομακρύνθηκε από τα της Τροίας. Οι ανυποψίαστοι νόμισαν ότι οι Έλληνες δεν άντεξαν άλλο και τον πόλεμο. Έβαλαν μάλιστα το άλογο μέσα στην πόλη τους κι άρχισαν το . Δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για πονηριά των Ελλήνων. Έτσι, όταν σταμάτησε το φαγοπότι και οι Τρώες πήγαν για ύπνο, ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του κατέβηκαν από το άλογο, άνοιξαν τις της πόλης, μπήκε μέσα ο ελληνικός στρατός και την κατέστρεψε.