Ο Τρωικός πόλεμος

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Ο Τρωικός πόλεμος ξεκίνησε επειδή ο , που ήταν βασιλόπουλο της Τροίας, έκλεψε την Ωραία Ελένη, που ήταν γυναίκα του βασιλιά της Μενέλαου. Οι του Τρωικού πολέμου ήταν από τη μια οι Έλληνες, που προσπαθούσαν να πάρουν πίσω την Ελένη και να ξεπλύνουν την ντροπή κι από την άλλη οι Τρώες.
των Ελλήνων ήταν ο βασιλιάς των Μυκηνών Αγαμέμνονας. Πολέμησαν επίσης μαζί του ο παμπόνηρος και ο , που ήταν σε όλο του το σώμα εκτός από τη φτέρνα του.
Για να μπορέσουν να ξεκινήσουν το ταξίδι για τον προορισμό τους τα ελληνικά , ο Αγαμέμνονας αναγκάστηκε να θυσιάσει την του την Ιφιγένεια, επειδή η θεά ήταν πολύ θυμωμένη μαζί του.
Ο πόλεμος ανάμεσα στους Έλληνες και στους Τρώες κράτησε μια και τον περιέγραψε ο αρχαίος ποιητής Όμηρος στο ποίημά του Ιλιάδα. Το ποίημα του Ομήρου ονομάστηκε Ιλιάδα επειδή η Τροία λεγόταν και .