Ο θάνατος του Ηρακλή

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Ο Ηρακλής αν και ήταν και με τους πολλούς που έκανε χρησιμοποιούσε την του για να βοηθήσει τους ανθρώπους, ωστόσο είχε την να παντρευτεί τη Δηιάνειρα, μια πολύ γυναίκα.
Όταν σε κάποιο ταξίδι τους οι δυο σύζυγοι χρειάστηκε να περάσουν μέσα από από τον Εύηνο ποταμό, επειδή η Δηιάνειρα ήταν , προσφέρθηκε αρχικά να τη βοηθήσει ο Νέσσος. Όταν όμως ο Νέσσος προσπάθησε να την απαγάγει, ο Ηρακλής τον σκότωσε ρίχνοντάς του με το τόξο του ένα δηλητηριασμένο βέλος. Η Δηιάνειρα, πιστεύοντας στα ψεύτικα λόγια του Νέσσου πήρε και φύλαξε λίγο από το του. Όταν νόμισε πως ο Ηρακλής έπαψε πια να την αγαπά, άλειψε μ' αυτό το χιτώνα του Ηρακλή. Αμέσως τότε ο χιτώνας κόλλησε σφιχτά πάνω στο δέρμα του Ηρακλή ξεσκίζοντας τις σάρκες του. Για να γλιτώσει από τους φοβερούς πόνους, ο Ηρακλής ανέβηκε πάνω σε φωτιά που ετοίμασαν γι' αυτόν οι σύντροφοί του κι αμέσως ένα τον άρπαξε και τον μετέφερε στον , όπου οι θεοί τον υποδέχτηκαν με τιμές και τον έκαναν .