Ο Φρίξος και η Έλλη

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Δυο , ο Φρίξος και η Έλλη, είχαν την να μείνουν από μητέρα. Ο πατέρας τους ξαναπαντρεύτηκε επειδή δεν μπορούσε να τα φροντίσει μοναχός του. Η νέα του σύζυγος όμως ήταν και πονηρή. Πήρε κρυφά σπόρους, τους έβρασε κι όταν οι τους έσπειραν δε βλάστησε τίποτα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης να . Αυτή η γυναίκα άλλαξε και το του μαντείου για να σκοτωθεί ο Φρίξος. Την τελευταία στιγμή όμως η μητέρα έστειλε στα παιδιά της ένα μαγικό χρυσόμαλλο κριάρι και τα έσωσε. Κατά το ταξίδι η Έλλη ζαλίστηκε, έπεσε στη και πνίγηκε. Από τότε εκείνη η θάλασσα λέγεται .
Αργότερα ο Φρίξος θυσίασε το κριάρι στο Δία για να τον ευχαριστήσει και χάρισε το χρυσόμαλλο δέρας στο βασιλιά της πόλης που τον φιλοξένησε. Ο βασιλιάς κρέμασε τότε το δώρο πάνω σε μια βελανιδιά κι έβαλε για του έναν τρομερό δράκο.