Εστία και Ασκληπιός

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Η Εστία ήταν αδελφή του Δία και θεά της οικογένειας. Οι αρχαίοι Έλληνες την αγαπούσαν και τη λάτρευαν, επειδή ήταν καλοί οικογενειάρχες. Στα που της έφτιαχναν τη φαντάζονταν σαν γυναίκα ή σαν μ' ένα τύμπανο στα χέρια. Ήταν η προστάτιδα της οικογένειας, αλλά και κάθε κυνηγημένου, εξόριστου ή ξενιτεμένου. Προς τιμή της υπήρχε πάντοτε αναμμένη στη μέση κάθε σπιτιού, αλλά και ειδικός στην κεντρική πλατεία κάθε πόλης.
Ο Ασκληπιός ήταν παιδί του και της Κορωνίδας και είχε την να μείνει ορφανός από μητέρα σε πολύ μικρή ηλικία. Για τους αρχαίους Έλληνες ο Ασκληπιός ήταν ο θεός της . Τη διδάχθηκε από τον Κένταυρο Χείρωνα, ένα πλάσμα μ' ανθρώπινο κεφάλι, ανθρώπινα χέρια και σώμα αλόγου. Ο Ασκληπιός διδάχθηκε τόσο καλά την ιατρική που ανάσταινε και νεκρούς. Ο παππούς του ο όμως τον τιμώρησε ρίχνοντάς του έναν και σκοτώνοντάς τον, για να πάψει να ζημιώνει ο αδελφός του ο .