Ο θεός Απόλλωνας

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Ήταν ο θεός της , του αλλά και της μαντικής τέχνης, δηλαδή προστάτευε όλους εκείνους που μάντευαν το .
Κάποτε ο Απόλλωνας σκότωσε έναν που τον έλεγαν Πύθωνα, ο οποίος βασάνιζε τους ανθρώπους. Τότε από ευγνωμοσύνη οι άνθρωποι έχτισαν για τον Απόλλωνα στους Δελφούς ένα μεγάλο ναό. Μέσα στο ναό αυτό έμενε μια , η Πυθία. Με τη φώτιση του Απόλλωνα η Πυθία έδινε , δηλαδή προφητείες για το μέλλον και συμβουλές σε όλους εκείνους που της ζητούσαν να προβλέψει τι θα τους συνέβαινε. Ο ναός αυτός έγινε με το όνομα "Το Μαντείο των Δελφών".
Κάποτε ο Απόλλωνας ερωτεύτηκε τη Δάφνη. Οι της Δάφνης ήταν η Γη και ο Πηνειός, ένα ποτάμι στην Ελλάδα. Η Δάφνη δεν αγαπούσε τον Απόλλωνα κι έτσι ζήτησε από τη της να τη βοηθήσει να γλιτώσει απ' αυτόν. Αμέσως η άνοιξε, την κατάπιε και στη θέση της φύτρωσε η δάφνη. Το δέντρο αυτό θύμιζε στον Απόλλωνα την αγαπημένη του, γι' αυτό έγινε το ιερό του δέντρο και ήταν προστατευόμενό του.