Δήμητρα και Περσεφόνη

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Η Δήμητρα ήταν μια από τους θεούς του Ολύμπου και ήταν η της γεωργίας. Γι' αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες τη λάτρευαν για να την καλοκρατούν, έτσι ώστε να έχουν πάντοτε καλή .
Η Δήμητρα είχε μια πανέμορφη κόρη, την Περσεφόνη, που την ερωτεύτηκε ο Πλούτωνας, ο αδελφός του Δία. Μια μέρα που η Περσεφόνη μάζευε στο λιβάδι άνοιξε η γη, πετάχτηκε από μέσα ο Πλούτωνας, την άρπαξε και την πήρε μαζί του στον Κόσμο.
Η Δήμητρα στεναχωρέθηκε πολύ από το της κόρης της, άρχισε τους θρήνους και η γη έπαψε πια να δίνει καρπούς. Έτσι, οι άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν από την .
Ο Δίας τότε αποφάσισε τον περισσότερο καιρό η Περσεφόνη να βρίσκεται μαζί με τη της, οπόταν η φύση θ' ανθίζει, ενώ το λιγότερο καιρό να βρίσκεται στον , οπόταν τα δέντρα θα ρίχνουν τα φύλλα τους.
Οι αρχαίοι Έλληνες σκέφτηκαν το της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, για να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο αλλάζουν οι τέσσερις .