Άρης, Ήφαιστος και Αφροδίτη

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Ο Άρης ήταν ο θεός του πολέμου, γι' αυτό έκανε πάντοτε τους ανθρώπους να τσακώνονται, να πολεμούν και να σκοτώνονται. Φορούσε πάντοτε στο κεφάλι του , στο ένα του χέρι κρατούσε μια ασπίδα και στο άλλο ένα , φορούσε πολεμική φορεσιά και κυκλοφορούσε μ' ένα άρμα που το έσερναν . Κανείς από τους άλλους θεούς δεν τον συμπαθούσε. Πιο πολύ όμως τον αντιπαθούσε η .
Ο Ήφαιστος ήταν ο θεός της φωτιάς και της σιδηρουργίας. Ήταν πολύ έξυπνος και χρησιμοποιούσε το μυαλό του για να φτιάχνει με τη φωτιά και το διάφορα πράγματα που χρειάζονταν οι υπόλοιποι θεοί. Ήταν πάντοτε ήρεμος και ειρηνικός και συμφιλίωνε τους υπόλοιπους θεούς όποτε τσακώνονταν. Ήταν όμως πολύ . Μόλις τον γέννησε η και τον είδε, δεν της άρεσε καθόλου, γι' αυτό τον πέταξε από τον Όλυμπο. Έτσι από τότε έσπασε το πόδι του κι έμεινε για πάντα κουτσός. Κάποιοι άλλοι Έλληνες όμως πίστευαν ότι μια μέρα που τσακωνόταν ο Δίας με την Ήρα, ο Ήφαιστος μπήκε στη μέση και υποστήριξε τη του. Αμέσως ο του οργίστηκε, τον άρπαξε και τον έριξε από το τους κάτω στη γη, γι' αυτό και κουτσάθηκε.
Η Αφροδίτη ήταν η ομορφότερη απ' όλες τις θεές. Ήταν η θεά της ομορφιάς και του έρωτα. Γεννήθηκε από τους της θάλασσας στην Πέτρα του Ρωμιού. Οι πρόγονοί μας που ζούσαν στο μας την αγαπούσαν περισσότερο από τους υπόλοιπους θεούς, επειδή η Αφροδίτη γεννήθηκε στην της Κύπρου κι έκανε το μπάνιο της στα ομώνυμα . Η Αφροδίτη παντρεύτηκε πρώτα τον Ήφαιστο, αργότερα τον Άρη και τέλος τον Άδωνη, που ήταν ένας πολύ άντρας. Για να μην πάθει ποτέ του κακό τον συμβούλεψε να μην πάει ποτέ του στο κυνήγι. Εκείνος όμως παράκουσε τη συμβουλή της κι όταν πήγε στο κυνήγι σκοτώθηκε από έναν αγριόχοιρο που τον τρύπησε με τα του. Η Αφροδίτη λυπήθηκε πολύ για το θάνατο του αγαπημένου της.