Η πολιτεία της Έγκωμης

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Ήταν μια απ' τις πιο και πόλεις της Κύπρου την εποχή του χαλκού. Ήταν κτισμένη στ' μέρος της Κύπρου, κοντά στην αρχαία Σαλαμίνα, στις του ποταμού Πεδιαίου. Αφού η Έγκωμη δεν ήταν πόλη, οι κάτοικοί της χρησιμοποιούσαν τα νερά του ποταμού για να μεταφέρουν ευκολότερα τα εμπορεύματά τους ως το που φτιάχτηκε στις του ποταμού, στις όχθες της θάλασσας.
Τα σπίτια της πόλης είχαν πολλά και ήταν . Ήταν δηλαδή πολύ άνετα και . Στο κέντρο της πόλης υπήρχε μια πλακόστρωτη πλατεία, διάφορα κτίρια και το του βασιλιά. Γύρω απ' την πόλη κτίστηκαν τείχη για να την προστατεύουν απ' τους εχθρούς.
Οι κάτοικοι της Έγκωμης ήταν πολύ , δηλαδή αγαπούσαν και λάτρευαν τους θεούς. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι , επειδή κατά τις τους ανακάλυψαν τα τριων ναών. Ο προστάτης θεός της Έγκωμης είχε στο κεφάλι του δυο κέρατα, γι' αυτό λεγόταν θεός. Οι κάτοικοι της Έγκωμης λάτρευαν επίσης πολύ ακόμη δυο άλλες , μιαν αντρική και μια γυναικεία. Οι κάτοικοι της Έγκωμης έκτισαν τους ναούς κοντά στα εργαστήρια των χαλκουργών για να προστατεύουν οι θεοί το , επειδή οι κάτοικοι κέρδιζαν πολλά πουλώντας τον. Φαντάζονταν τους θεούς τους ότι φορούσαν πολεμική φορεσιά και πολεμούσαν μαζί τους για να μην τους πάρει κανείς το χαλκό και πτωχεύσουν.
Τα ερείπια της αρχαίας Έγκωμης βρίσκονται στην περιοχή της Κύπρου.