Τα σπιτάκια της Χοιροκοιτίας

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Τα σπιτάκια της Χοιροκοιτίας ήταν πολύ απλά κι , δηλαδή έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους. Είχαν σχήμα, μέγεθος κι ένα μονάχα δωμάτιο. Στη μέση του δωματίου βρισκόταν η , ένας ειδικός χώρος όπου πάντοτε υπήρχε αναμμένη για το μαγείρεμα του φαγητού, το φωτισμό και τη θέρμανση. Ακόμα υπήρχαν πέτρινα για να ξεκουράζονται. Ο χώρος δεν ήταν αρκετός για να φυλάγουν τα , τα όπλα και τα εργαλεία τους, γι' αυτό τα έβαζαν μέσα στα κουφώματα των τοίχων που τα χρησιμοποιούσαν σαν .
Για το χτίσιμο των σπιτιών τους οι κάτοικοι της Χοιροκοιτίας χρησιμοποιούσαν λάσπη, ανακατεμένη με άχυρα και πέτρες. Η των σπιτιών ήταν , ενώ το υπόλοιπο σπίτι ήταν φτιαγμένο με πλιθάρι. Η στέγη των σπιτιών ήταν επίπεδη και για το φτιάξιμό της χρησιμοποιούσαν ξύλα, χόρτα, λάσπη και πέτρες.
Τα σημερινά σπίτια χτίζονται με διαφορετικά υλικά, έχουν περισσότερα , διαφορετικό σχήμα και είναι πολύ πιο άνετα. Επίσης μπορεί να είναι , ενώ τα σπιτάκια της Χοιροκοιτίας ήταν .