Στον καιρό του Μίνωα (σελ. 48 - 51)

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Την ίδια περίοδο που αναπτύσσεται η Κύπρος, αναπτύσσεται κι ένα άλλο ελληνικό νησί, η . Στην της Κρήτης, την Κνωσό, μέσα σ' ένα μεγαλόπρεπο ζούσε ο Μίνωας, που εκτός από βασιλιάς της Κρήτης είχε ακόμη άλλα δυο : Ήταν του κρητικού στρατού και , δηλαδή αρχηγός της κρητικής θρησκείας.
Οι Κρητικοί ήταν , και άνθρωποι. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν οι , επειδή σ' όλα τα σπίτια βρήκαν φτιαγμένες με χρώματα και γεμάτες από κίνηση και ζωντάνια. Ασχολούνταν με την , τη , τη και το . Ήταν κι αυτό φαίνεται από τα ακριβά των ανασκαφών. Ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες υπήρχε , δηλαδή είχαν τα ίδια . Οι γυναίκες φρόντιζαν πολύ την εμφάνισή τους έτσι ώστε να φαίνονται . Γι' αυτό έμειναν γνωστές στην ιστορία σαν .
Οι Κρητικοί είχαν το δικό τους , που ήταν πολύ διαφορετικό από το σημερινό. Δεν υπήρχε ένα γράμμα για κάθε φωνή όπως σήμερα, αλλά ένα , μια για κάθε φωνή. Το αλφάβητο των Κρητικών δεν είναι , δηλαδή οι αρχαιολόγοι δεν μπόρεσαν ακόμη να το μεταφράσουν, να το εξηγήσουν και να καταλάβουν τι ακριβώς λέει.
Ο πολιτισμός της Κρήτης έμεινε γνωστός σαν .