Ο άνθρωπος της Χοιροκοιτίας και οι ασχολίες του

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Η ζωή των κατοίκων της Χοιροκοιτίας ήταν πολύ από τη δική μας και αρκετά πιο . Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι μελετώντας τα τους από τις ανασκαφές.
Όλα τα , τα και τα όπλα που ανακαλύφτηκαν, ήταν φτιαγμένα από δυο υλικά: είτε από πέτρα είτε από ζώων. Οι κάτοικοι της Χοιροκοιτίας χρησιμοποιούσαν τον μονάχα για το χτίσιμο των σπιτιών τους. Γι' αυτό και οι αρχαιόλογοι ονόμασαν την περίοδο αυτή εποχή, επειδή τα πάντα σχεδόν ήταν φτιαγμένα από λίθο, δηλαδή από πέτρα. Επίσης την ονόμασαν και εποχή, επειδή οι άνθρωποι τότε δεν είχαν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν τον πηλό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο βαριά ήταν τότε τα διάφορα αντικείμενα, πόσο ήταν το φτιάξιμό τους και πόσο δύσκολο το και η χρησιμοποίησή τους.
Οι κάτοικοι της Χοιροκοιτίας ασχολούνταν με το , το κόψιμο ξύλων από το γειτονικό δάσος και το κυνήγι, τη βόσκηση των κοπαδιών και την επεξεργασία των δερμάτων για το φτιάξιμο ρούχων. Με τις δουλειές αυτές ασχολούνταν και οι άντρες και οι γυναίκες. Στη σημερινή εποχή έχουμε πολύ περισσότερα και λιγότερο επαγγέλματα απ' αυτά των κατοίκων της Χοιροκοιτίας.
Παρά τις δυσκολίες της, η ζωή στη Χοιροκοιτία γινόταν πιο , εξαιτίας της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού, αλλά και λόγω της εξυπνάδας και της παρατηρητικότητάς τους που καθημερινά αυξάνονταν. Με τον τρόπο αυτό νικούσαν τους εχθρούς τους και προόδευαν.