Η ζωή των ανθρώπων μέσα στις σπηλιές

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Το κρύο την εποχή των πάγων ανάγκασε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν περισσότερο το τους για να βρουν τρόπους , διότι διαφορετικά κινδύνευαν να πεθάνουν από την . Βρήκαν λοιπόν τρεις λύσεις στο πρόβλημά τους: ανακάλυψαν τη , μπήκαν στις κι έφτιαξαν τα πρώτα τους χρησιμοποιώντας ζώων.
Η απόφαση των ανθρώπων να ζήσουν στις σπηλιές ήταν , διότι έτσι η ανθρώπινη απόκτησε το πρώτο της σπίτι κι έπαψε να μετακινείται συνεχώς από τόπο σε τόπο, όπως τον καιρό που ήταν . Τα της οικογένειας έμαθαν να μοιράζονται τις και να γίνονται . Μερικά ασχολούνταν με την επεξεργασία των δερμάτων και το φτιάξιμο ρούχων, ενώ κάποια άλλα, χρησιμοποιώντας ξύλα, πέτρες, ζώων και φλούδες από τα δέντρα έφτιαχναν διάφορα κι π.χ. τσεκούρια, ακόντια, βελόνια, λόγχες, βέλη και τόξα.
Οι πρωτόγονοι άνθρωποι ήταν κυνηγοί κι όχι όπως εμείς σήμερα, που κυνηγάμε στον χρόνο μας για να διασκεδάσουμε. Για να έχουν καλό έφτιχναν και χρησιμοποιούσαν τα όπλα τους.
Όταν σκότωναν ένα ζώο, τότε το αξιοποιούσαν ολόκληρο. Έτρωγαν το κρέας του, έπαιρναν τα κόκαλα για να φτιάξουν εργαλεία, το δέρμα του για να κατασκευάσουν ρούχα και το του ζώου για να ζεσταθούν.