Η ζωή αλλάζει

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Με το πέρασμα του καιρού σιγά - σιγά το κρύο περιορίστηκε μονάχα στους δυο της γης, το και το , ενώ στην υπόλοιπη γη η αυξήθηκε κι έγινε κανονική. Η αύξηση της θερμοκρασίας βοήθησε στο να βλαστήσουν πολλά νέα φυτά, όπως τα και τα , ενώ πολλά ζώα μετακινήθηκαν σε ψυχρότερες περιοχές. Όλες αυτές οι αλλαγές στη φύση επηρέασαν και τους ανθρώπους, που χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα και την παρατηρητικότητά τους έμαθαν πότε φυτρώνουν τα διάφορα φυτά, πότε ωριμάζουν οι καρποί τους καθώς και τρόπους για να παίρνουν περισσότερους καρπούς από τα φυτά. Οι άνθρωποι έμαθαν σταδιακά να καλλιεργούν τη γη, δηλαδή έγιναν και βρήκαν έτσι ακόμη έναν τρόπο για να εξασφαλίζουν την τους. Η καλλιέργεια της γης ήταν μια πολύ σπουδαία , γι' αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες επινόησαν το της θεάς που ήταν η θεά της γεωργίας.
Οι άνθρωποι άρχισαν επίσης να εξημερώνουν μερικά ζώα όπως τα βόδια, τα κατσίκια, τα πρόβατα και τα σκυλιά, φτιάχνοντας έτσι τα πρώτα κοπάδια. Άρχισαν λοιπόν οι άνθρωποι να γίνονται κι έτσι έπαψαν να εξαρτιούνται τόσο πολύ από το κυνήγι. Επίσης αυτή την περίοδο οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κι άρχισαν να ζουν μέσα σε σκηνές, διότι κατάλαβαν πως οι σκηνές τους εξυπηρετούσαν καλύτερα.