Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 182 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Τα «golden boys» έμειναν, δυστυχώς, στο απυρόβλητο

Τα «golden boys» έμειναν, δυστυχώς, στο απυρόβλητο, του Δημήτρη Κιττένη (Τέως Γεν. Γρ. ΣΕΚ, μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής)

Διάβασα πολύ προσεκτικά τα όσα ο υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Χριστόφια - ΑΚΕΛ, κ. Κίκης Καζαμίας ανακοίνωσε στις 18 του Νοέμβρη. Ανέμενα ότι μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι αν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τότε η Κύπρος θα ενταχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης, ότι επιτέλους η κυβέρνηση Χριστόφια θα υπέβαλλε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής περισυλλογής και περικοπές των αδικαιολόγητων ωφελημάτων των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων.

Δεν θα σχολιάσω τις συχνές αναβολές, και την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης Χριστόφια και του ΑΚΕΛ στη λήψη μέτρων διάσωσης της οικονομίας, που αν το 2009, ακόμη και αρχές του 2010, λάμβαναν μέτρα, ούτε δεύτερο ούτε τρίτο πακέτο θα χρειαζόμασταν. Αν ακόμη και μετά την καταστροφική έκρηξη στο Μαρί -που η κυβέρνηση Χριστόφια φέρει ακεραία την ευθύνη- αναγνώριζε την ευθύνη της και λάμβανε έγκαιρα μέτρα, δεν θα είχαμε μείωση του ΑΕΠ και την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Περίμενα να διαβάσω -μετά το κουτσούρεμα του επιδόματος τέκνου και την κατακρεούργηση της φοιτητικής χορηγίας- στο πακέτο να λαμβάνονταν μέτρα οικονομικής περισυλλογής, να αφαιρούνταν απαράδεκτες παροχές στους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους. Περίμενα να διαβάσω μέτρα για περιορισμό της φοροδιαφυγής και μέτρα για είσπραξη καθυστερημένων φόρων. Δυστυχώς η κυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζει την αλόγιστη σπατάλη (πρόσφατα παραδείγματα το ύψος ενοικίου της λέσχης αξιωματικών και των νέων γραφείων της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού) και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αφήσει ανεπηρέαστους, τόσο τους φοροφυγάδες, όσο και τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς.

Και εξηγούμαι: Κατέθεσαν νομοσχέδιο για υποχρεωτική έκδοση απόδειξης για όσους είναι εγγεγραμμένοι στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, αλλά περιόρισαν το πρόστιμο στο 10%, ενώ ο ΦΠΑ είναι 15%. Με άλλα λόγια τους συμφέρει να μην εκδίδουν απόδειξη γιατί το πρόστιμο είναι λιγότερο από τον φόρο. Επιπρόσθετα εξαίρεσαν αυτούς που είναι και οι μεγάλοι φοροφυγάδες, όπως γιατρούς και όλους τους άλλους αυτοεργοδοτούμενους. Παρέλειψαν να εισαγάγουν τον θεσμό του τεκμηρίου διαβίωσης, όπου π.χ., θα πρέπει αυτός που ζει σε σπίτι πολυτελείας να δικαιολογήσει τόσο πού βρήκε τα λεφτά και έκτισε ή αγόρασε τέτοιο σπίτι, αλλά και πού βρίσκει τα χρήματα να το συντηρεί.

Είναι γνωστό ότι οι αξιωματούχοι του κράτους, Πρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, γενικοί διευθυντές, μέλη Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Αρχηγός και Βοηθός Γενικός Αστυνομίας, κ.λπ. έχουν πρωτόγνωρα προνόμια, όπως το εξωπραγματικό επίδομα για έξοδα φιλοξενίας από 18.000 μέχρι και 35.000 ευρώ το χρόνο, αφορολόγητο όταν είναι εν ενεργεία αλλά, με παγκόσμια πρωτοτυπία, και με απόφαση αυτής της κυβέρνησης του Χριστόφια ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις- την ημέρα που αφυπηρετούν μετατρέπεται σε μισθό και προστίθεται στο εφάπαξ και στη σύνταξη. Τώρα τι υποχρέωση έχει ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει τους καφέδες και τα αναψυκτικά που τυχόν θα κερνά αυτός που αφυπηρέτησε μόνο οι του ΑΚΕΛ το γνωρίζουν.

Η κυβέρνηση Χριστόφια, υιοθετεί την πρόταση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, που έγινε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης στις 19 Ιουνίου 2011, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μπορούμε να πάρουμε ως μέτρο την παγοποίηση των προσαυξήσεων για δύο τρία χρόνια». Ποιοι όμως παίρνουν προσαυξήσεις; Όλοι οι χαμηλόμισθοι. Αυτούς δυστυχώς τιμωρεί το ΑΚΕΛ και η κυβέρνηση Χριστόφια. Ο Πρόεδρος, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι γενικοί διευθυντές, και όλοι οι άλλοι διοριζόμενοι κρατικοί αξιωματούχοι π.χ., Πρόεδρος και μέλη ΕΔΥ, Πρόεδρος και μέλη Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Πρόεδρος και μέλη ΕΠΑ, Πρόεδρος και μέλη Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ.λπ., δεν επηρεάζονται γιατί δεν έχουν κλίμακες αλλά καθορισμένο ποσό. Επιπρόσθετα όλοι οι τμηματάρχες και οι έχοντες μακράν υπηρεσία ευρίσκονται στο τοπ της κλίμακας και επομένως ούτε αυτοί επηρεάζονται. Με άλλα λόγια της /του γραφέα των 1.300-1.700 ευρώ θα της/του αφαιρεθεί η προσαύξηση, αλλά από τον προϊστάμενο που παίρνει τρεις φορές περισσότερα και τον γενικό διευθυντή που παίρνει τέσσερις έως και πέντε φορές περισσότερα δεν θα αφαιρεθεί ούτε ένα σεντ. Αυτή είναι η δίκαιη κοινωνία της Κυβέρνησης Χριστόφια ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

«Οικονομικός Φιλελεύθερος» 04/12/2011 σελ 9

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Δευτέρα,
02/12/2019 18:25