Το ταξίδι του Ιάσονα

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Ο Ιάσονας μεγάλωσε κοντά στον Χείρωνα, επειδή ο θείος του τον έδιωξε από το για να γίνει εκείνος βασιλιάς. Όταν μεγάλωσε, ο θείος του, του ζήτησε να του φέρει το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα ώστε να του δώσει πίσω το . Ο Ιάσονας έφτιαξε τότε ένα που το ονόμασε . Οι φίλοι του που πήγαν μαζί του για να τον βοηθήσουν ονομάστηκαν και το ταξίδι τους ονομάστηκε αργοναυτική εκστρατεία. Κατά το ταξίδι τους πέρασαν από τις Πέτρες. Πριν περάσουν όμως, άφησαν να περάσει πρώτα ένα . Όταν είδαν ότι πιάστηκε μονάχα η ουρά του, τότε πήραν θάρρος και πέρασαν κι εκείνοι με την Αργώ κι από τότε οι Συμπληγάδες έπαψαν ν' ανοιγοκλείνουν. Στη μακρινή Κολχίδα τον Ιάσονα τον ερωτεύτηκε η βασιλοπούλα η Μήδεια. Με τα της βοήθησε τον Ιάσονα να ξεγελάσει το και να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας.
Όταν επέστρεψαν, ο θείος του Ιάσονα αθέτησε την υπόσχεσή του κι έτσι ο Ιάσονας με τη Μήδεια τον σκότωσαν και πήγαν να ζήσουν στην . Μια μέρα όμως που ο Ιάσονας καθόταν στον ίσκιο του καραβιού του, ένα ξύλο έπεσε και τον σκότωσε.
Η Μήδεια πήγε τότε στην και ξαναπαντρεύτηκε, απόκτησε ένα γιο που τον ονόμασε κι από εκείνον κατάγονται οι Μήδοι, δηλαδή οι .